Bemutatkozás

Magamról

NEMCSAK ORVOSKÉNT, POLITIKUSKÉNT IS AZ EMBEREKÉRT DOLGOZOM!

Dr. Csidei Irén vagyok 67 éves, orvos. A Vas megyei Acsádon születtem, de már több, mint 40 éve Zalaegerszegen élek. Ez a város az igazi otthonom. Szombathelyen érettségiztem, az orvosi egyetemet Pécsett végeztem. Fül-orr-gégész szakorvos vagyok. 1995-ben a Zala Megyei Kórház orvos-igazgató helyettese lettem, majd ezután 18 évig az intézmény főigazgatója voltam. A szakmai színvonal folyamatos javítása, valamint a kórház gazdálkodásának egyensúlyban tartása volt a legfőbb célkitűzésem. 18 éven keresztül voltam tagja a Magyar Kórházszövetség elnökségének. Büszke vagyok arra, hogy a Pécsi Tudományegyetemmel az egészségügyi szakemberek pótlását biztosító együttműködés kialakításában vehettem rész. Ennek a koncepciónak támogatására 2011-ben a PTE Egészségtudományi kar Zalaegerszegi Képzési Központ Igazgatójává is kineveztek.

A közélet iránt mindig is érdeklődtem, hivatásom is azt kívánta. Az országban egyre többen látjuk, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Úgy érzem, számomra most jött el az idő, hogy többet tegyek a közösségért. Immár nemcsak orvosként, politikusként is szeretnék segíteni az embereknek. Itt az idő, hogy végre valóban egy olyan országban éljünk, amire mindig is vágytunk!   

Dr. Csidei Irén

Születési hely, idő
Acsád, 1954. október 8.
Foglalkozása
orvos, egészségügyi szakmenedzser
Családi állapota
házas
Iskolái
Pécsi Orvostudományi Egyetem, SOTE Egészségügyi Menedzserképző

Fiatalkora

1954-ben született a Vas megyei Acsád községben. Szülei munkásemberek voltak. Egy nővére 2018-ban hunyt el. 1973-ban érettségizett Szombathelyen, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban.

Egyetem és munka

1979-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, még az évben kezdett dolgozni a Zala Megyei Kórház Fül-orr-gége Osztályán.
1983-ban fül-orr-gégészetből, 1989-ben gyermek fül-orr-gégészetből szerzett szakorvosi képesítést.
Fő szakmai területe a gyermekkori halláskárosodások megelőzése, hallásszűrő vizsgálatok megszervezése valamint a halláscsökkenések műtéti kezelése volt.
17 év fül-orr-gégészeti osztályon végzett tevékenység után 1995-ben a Zala Megyei Kórház orvos-igazgató helyettesének, majd 1996-ban megbízott igazgatónak nevezték ki.
A megyei kórház szakmai színvonalának folyamatos javítása, valamint a kórház gazdálkodásának egyensúlyban tartása volt a legfőbb célkitűzése. Irányítása alatt az intézmény (Európában elsőként) minden tevékenységére kiterjedően ISO minősítést kapott, majd a minőségirányítás bevezetése és működtetése elismeréseképpen 2006-ban Magyarországon első egészségügyi intézményként Nemzeti Minőség Díjat.
Vezetői tevékenysége alatt kuratóriumi tagja volt a kórház munkáját segítő Ispita Alapítványnak és a Zalai Szemészetért Alapítványnak. Részt vett egészségügyi szakdolgozók, orvostanhallgatók oktatásában. Rendszeresen együttműködik civil szervezetek, egyesületek munkájának segítésében felvilágosító, szakmai előadások megtartásával.
2006-ban a SOTE Egészségügyi Menedzserképzésén egészségügyi szakmenedzser oklevelet szerzett.
18 éven keresztül volt tagja a Magyar Kórházszövetség elnökségének, mely funkció jó lehetőséget biztosított az egészségügyszélesebb körű megismerésére, a döntéshozókkal való tárgyalásokon aktív részvételre.
Az egészségügyben szükséges humán erőforrás biztosítása érdekében együttműködést alakított ki a Pécsi Tudományegyetemmel nemcsak az orvos-, hanem az egészségtudomány minden területét támogatva.
Ennek a koncepciónak támogatására 2011-ben a PTE Egészségtudományi kar Zalaegerszegi Képzési Központ Igazgatójává nevezték ki főigazgatói tevékenysége mellett.
Nyugdíjazásáig a Képzési Központban oktatói munkát végzett.

Díjak, elismerések

  • 2006. Alkotói díj  – Zala megyei Önkormányzat
  • 2014. Lokálpatrióta díj a városlakók javaslatára – Együtt Zalaegerszegért Egyesület