Utcafórumok – Bak, Gellénháza, Kerkabarabás, Kálócfa, Pusztaapáti, Pórszombat, Szilvágy, Bagod, Zalalövő

A választás utolsó előtti hetében sincs megállás!
Természetes, hogy a véghajrában fárad a kampány csapat (mindenkinek nagyon köszönöm a munkáját!), de mindennél többet jelent és rengeteg erőt ad az emberek egyre erősödő támogatása. Azt érezzük, hogy egyre többen mernek jönni a rendezvényeinkre. Az emberek érzik, hogy eljöhet a valódi változás.

Kedden Bakon és Gellénházán, csütörtökön Lenti környéki településeken jártunk (Kerkabarabás, Kálócfa, Pusztaapáti, Pórszombat, Szilvágy), pénteken pedig Bagodba és Zalalövőre mentünk.

Valódi, emberséges beszélgetések ezek. Megbeszéljük az ország és a környék problémáit. Szóba kerül az egészségügy, az oktatás, a nyugdíjasok helyzete és a vállalkozók, munkavállalók nehézségei.

Minden héten arról hallunk, hogy milyen nehéz a helyi kis közösségek számára az, hogy a faluban politikai hovatartozásuk miatt megbélyegzik az embereket. Olyat is hallunk, hogy az önkormányzatok dolgozóinak kötelező segíteni a fideszes jelölt kampányát (szórólapok kihordása, plakát felhelyezés). Ennek a világnak szeretnénk véget vetni.

A politikai kampányt csinálják a jelöltek és az aktivisták!
Az állam és az önkormányzat pedig részrehajlás nélkül dolgozzon az emberekért.

Újszerű élményben is volt részünk a településeket járva.
Találkoztunk egy úrral, aki elmondta, hogy az eddigi országgyűlési választások többségén a Fidesz jelöltjére és a Fidesz listájára szavazott. Most viszont, szakítva eddigi pártpreferenciájával az egységes ellenzékre adja a voksát. Azért, mert úgy érzi, a korrupció és az emberek megosztása olyan mértéket öltött, ami nagyon nehezen javítható állapotba sodorta az országot. Köszönöm az ő támogatását is!

Egy másik településen volt alkalmam beszélgetni a polgármesterrel. Elmondta, hogy alapvetően ő jónak érzi a település helyzetét. De aztán amikor belementünk a részletekbe kiderült, hogy súlyosan érinti a települést a kormánynak az a döntése, miszerint automatikus kompenzáció nélkül felére csökkentette a helyi iparűzési adóbevételeket (ez 100%-ban az önkormányzat bevétele lenne). A falut szinte csak pályázatokból tudják fenntartani.
Ezt hatalmas problémának érzem. Nem valódi önkormányzatiság az, amikor egy település állami segítség nélkül nem tudja fenntartani magát, nem tud boldogulni. Ez az egyik eszköz, amivel a kormánypárt sakkban tartja a polgármestereket. Nagy változásokat hozunk ezen a téren is, hiszen választási programunk egyik fontos pontja, hogy visszaadjuk az önkormányzatok valódi értékét és függetlenségét.

Dolgozunk tovább a következő napokban is.
Egységben Magyarországért! 🇭🇺🇪🇺