Dr. Csidei Irén: Szomorú, ami a kórházban történik

Attól hangos az országos sajtó, hogy a Zala Megyei Kórházban 7 traumatológus orvos felmondott.Beszéltem több ismerősömmel és olvastam a kórház hivatalos véleményét is. Nagyon sajnálom a történteket. Minden kollégának kitartást kívánok, hiszen eddig sem volt egyszerű a dolguk, ezután valószínűleg még nehezebb lesz. Tudom, hogy vannak problémák, de bízom benne, hogy betegek zavartalan ellátását tudják biztosítani. Borzasztó érzés a tehetetlenség ilyen esetben.

Pár gondolat a jövőről és a lehetséges megoldásról:

Sajnos egyik napról a másikra az egészségügy problémáit nem lehet megoldani. Átgondolt, hosszútávú programra van szükség, ami végre fejlődő pályára tudja állítani a magyar egészségügyet. A pénz csak az egyik feltétele a változásnak. Szakértő döntéshozókra és döntést előkészítőkre, eszközökre, az orvosok, ápolók, egészségügyben dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülésére is szükség van.

A zalai emberek is megérdemlik, hogy európai szintű egészségügyi és szociális ellátást biztosítson számukra az állam. De ehhez gyökeres változások szükségesek…

Dr. Csidei Irén