Fejleszteni kell a szociális ellátást, többet kell költeni egészségügyre!

Európai Magyarok 2021. április, címlap

Orvosként, itt élő emberként nagyon fontos számomra, hogy közös otthonunk mindenki számára biztonságoslegyen. A mindennapok kiszámíthatósága, az egészséges élet minden embernek jár, az itt élőknek is. Csakhogy Zalaegerszeg, Lenti és Zalalövő környékén sokat kell tenni azért, hogy ez mindenkinek megadasson. Nincs mire várni, ehhez szinte azonnal fejleszteni kell a szociális ellátást. Javítani szeretném a házi betegápolás személyi, tárgyi és anyagi feltételeit.

Ideje, hogy Zala megyében európai szintű egészségügyi és szociális ellátást biztosítson az állam. Ne csak feladatokat osszon, ehhez minden támogatást biztosítson is.

Örülünk minden gazdaságfejlesztésnek. Annak azonban nem, amikor az előnyeit csak egy szűk réteg, és nem az itt élők élvezik. Szeretném, ha olyan beruházások valósulnának meg környezetünkben, ahol a létrejövő munkahelyek tisztességes megélhetést biztosítanak az emberek számára. Legalább ennyire fontosnak tartom, hogy az állami beruházásokba végeláthatatlanul ömlő állami milliárdok nyomon követhetőek legyenek.

A beruházásokat finanszírozási, fenntartási és megtérülési szempontból, szakemberekkel fogjuk felülvizsgálni. Minden lehetséges helyen biztosítjuk a közpénz elköltésének teljes átláthatóságát. Ebben nincs alku.

Ugyanakkor a mindennapi problémákkal is foglalkozni kell. Vannak települések a választókerületben, mint például Zalalövő, ahol az ivóvízellátás fejlesztésre szorul. A hálózat elavult, az elöregedett vízvezetékeket ideje kicserélni. Ezeken a településeken szakmai felmérést követően azonnal hozzá kell fogni a felújításhoz.

2022 tavasza után új világ köszönt Zala megyére. Ha rajtam múlik, megszüntetem azt az uram-bátyám világot, ami az elmúlt években ezt a térséget jellemezte.

Elég abból, hogy ismerősökön keresztül, mutyik árán lehet előre jutni.

Én a kitartó munkában hiszek, de ehhez a változáshoz mindenkire szükség lesz.
Hiszek abban, hogy a jó döntésekhez szükség van az itt élők véleményére. Ezért arra fogok törekedni, hogy a választókerületbe tartozó polgármesterekkel partneri viszonyt alakítsak ki. Ehhez kérem a támogatását az ellenzéki előválasztáson. Tegyük együtt sikeressé az otthonunkat!

Dr. Csidei Irén,
a DK jelöltje az ellenzéki előválasztáson

Forrás: Európai Magyarok, 2021. áprilisi szám