Zala megyében is cserbenhagyta az embereket a kormány!

Az elmúlt hónapok az egész ország számára a járványról és annak gaz- dasági következményeiről szóltak. Alig értettük meg, hogy hogyan harcolhatunk a vírus ellen, a korlátozások árnyékában máris belopózott a mindennapjainkba a válság. Vállalkozások ezrei mentek tönkre, munkahelyek százezrei szűntek meg, családok, idősek kerültek reménytelen helyzetbe, a kormányzati segítség mégis elmaradt. Miközben Európában a kormányok rendkívüli válságkezelési támogatásokat nyújtottak a vállalkozásoknak és az embereknek, nálunk ilyen nem történt, mert a kormány inkább vadászati világkiállításra, sporttámogatásokra és oligarcha- mentésre költötte a pénzünket. Mi, magyarok magunkra maradtunk a válságban, mert nem számíthattunk a kormányra.

A zalaegerszegi kórház hajdani igazgatójaként elmondhatom, emberként és orvosként is szíven üt a normális, megszokott életünk ilyen szintű változása.

Már nincs közös ünneplés, ebéd, vacsora szeretteinkkel. Helyüket átvette a félelem a vírustól, aggodalom a szeretteinkért, az otthoni munka és a digitális oktatás egyhangúsága. Orvosként igyekszem a környezetem vigasztalni, megnyugtatni, és a kormány folyamatos alultájékoztatása helyett megfelelően ellátni információkkal azokat, akik hozzám fordulnak. Sajnos a Fidesz- kormány teljesen alkalmatlan válságkezelése sokat ártott a járvány tavalyi megjelenése óta, mind az egészségügyben, mind a gazdaságban. Elszorul a szívem, ha a kórházakban várakozókra nézek, és akkor is, ha Zalaegerszeg utcáin sétálva a bezárt, segítség nélkül hagyott üzleteket és vendéglátóhelyeket látom. Hiába minden ígéret, ha valódi támogatás nincs.

Én készen állok arra, hogy 2022 után kezet nyújtsunk a cserbenhagyottaknak, helyrehozzuk a kormány által okozott károkat és olyanná varázsoljuk a körzetünket, mint amilyen a vírus és a válság előtt volt.

Nem lesz könnyű feladat és nem fog egyik napról a másikra menni, de ez az otthonunk. Ha valamiért, akkor ezért megéri harcolni. Önre is számítok ebben a küzdelemben!

Forrás: Európai Magyarok kiadvány 2021. márciusi szám